Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pieczywo czosnkowe

Tekst i foto Aneta 16-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?7 złprosty15 min.?

Składniki:

Pieczywo (może być bułka paryska lub chleb tostowy), masło, czosnek, ser żółty, bazylia, oregano.

Jak przyrządzić:

Pieczywo kroimy, do miseczki wkładamy masło i rozdrabniamy, dodajemy czosnek (tyle, ile lubimy), starty ser żółty (odrobinę), zioła i wszystko ucieramy na jednolitą masę. Smarujemy pieczywo i posypujemy żółtym serem, a następnie wkładamy do rozgrzanego piekanika lub kładziemy na grillu. Pieczywo jest gotowe, gdy ser się rozpuści.

Potrzebne przybory:

miseczka, łyżka, tarka, wyciskarka do czosnku

Jak podawać?

Pasuje idealnie do mięsa z grilla podanego z tzatziki oraz do mięs z piekarnika, jest idealne jako ciepła przekąska lub śniadanie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.