Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pieprzowa polędwica wołowa

Tekst i foto rodrigez dublin 17-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
110 złprosty10-15 min.?

Składniki:

Spora polędwica wołowa, kolorowy pieprz, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić:

Solidny kawał polędwicy wołowej wypędzelkować oliwą z oliwek, dokładnie i sumiennie obtoczyć w pieprzu i zawinąć w folię. Taki stek pozostawić na 12 lub najlepiej 14 godz. w chłodnym miejscu np. lodówce. Piec na grillu.

Jak podawać?

Podawać z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i z sosem pieprzowym. Coś wspaniałego.

Czas przygotowania:

W zależności od stopnia wypieczenia steku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.