Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierogi w waflu

Tekst i foto Sardynka 23-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty50 min.?

Składniki:

Ziemniaki, biały ser, cebula, boczek, suche wafle, jajko , bułka tarta, przyprawy do smaku, olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Z ziemniaków i białego sera przygotować farsz jak na pierogi z dodatkiem cebuli i boczku przyprawiając do smaku. Należy przygotować farsz jak najszybciej żeby nie wystygł. Po przygotowaniu farszu rozkładamy suche wafle (najlepiej kwardatowe), układamy na nich 1 cm farszu i zwijamy jak roladę. Pod wpływem ciepła farszu wafel robi się miękki.
Po zwinięciu pokroić na kawałki (wielkość według uznania), obtaczać w jajku i bułce tartej i obsmażyć ze wszystkich stron.

Jak podawać?

Mojemu mężowi najbardziej smakują z ketchupem. Smacznego.

Uwagi:

Jest to bardzo prosty przepis, szczególnie dla tych, którzy nie lubią bawić się w lepienie pierogów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.04.2005 matii

myślę,że może to byc dobre .

Zgłoś 27.07.2005 Barret

to jest BARDZO dobre jak sie komus nie chce robic pierogow to moze tego sprobowac roznica niewielka a smakuje... wybornie ;)

Zgłoś 22.09.2008 pamcia

mniam! te pierogi są boskie. Ludzie jedzą je z keczupem. Ja robię sobie sos śmietanowy. Biorę śmietanę 18 lub 12 dodaję ostrej papryki w proszku i granulowanego czosnku, mieszam i gotowe :D

... Pokaż więcej

mniam! te pierogi są boskie. Ludzie jedzą je z keczupem. Ja robię sobie sos śmietanowy. Biorę śmietanę 18 lub 12 dodaję ostrej papryki w proszku i granulowanego czosnku, mieszam i gotowe :D