Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierogi z serem i kapustą

Tekst i foto egon67 25-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty30 min.?

Składniki:


ciasto - mąka, sól, woda, 1 jajo
farsz - kostka sera bialego, kapusta kiszona, cebula, tłuszcz

Jak przyrządzić:

Ciasto jak na pierogi. Kapuste gotujemy 30 min., cebule trzeba przysmazyc. Po ugotowaniu i ostudzeniu kapusty mielimy ja razem z serem i cebulą i farsz gotowy.

Potrzebne przybory:


wałek i stolnica

Jak podawać?


najlepiej na swiata bozonarodzeniowe ze skwarkami

Uwagi:


Cebule przysmazyć na duzej ilosci tluszczu i dodac ten tluszcz do mielenia, wtedy kapusta jest fajnie zbita - dobrze sie lepi pierogi

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.03.2007

no pycha perożki jak u mamy

Zgłoś 06.03.2007 ila

no pycha perożki jak u mamy

Zgłoś 02.11.2006 zo

to sa pierogi galicyjskie ale w wersji ze slodka kapusta ugotowana i dobrze odcisnieta, a cebule przesmazone na masle