Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierogi z soczewicą

Tekst i foto osmokach 05-05-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty60 min.spora

Składniki:

Ciasto na pierogi, soczewica, cebula, grzyby, czosnek, jajko, przyprawy.

Jak przyrządzić:

Soczewicę ugotować do miękkości, zmielić, dodać podsmażoną cebulę i grzyby, jajko, czosnek i przyprawy (sól, pieprz, kminek), wymieszać i lepić pierogi.

Jak podawać?

Podawać ze smażoną cebulką lub sosem grzybowym.
Można mrozić na później, zarówno sam farsz, jak i pierogi.

Uwagi:

Łatwe, pozywne i fajne dla wegetarian.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.