Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierogi z soczewicą

Tekst i foto eveli 16-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

CIASTO:
- mąka,
- ciepła woda,
- szczpta soli.

FARSZ:
- soczewca zielona 250g,
- cebula,
- jajko,
- chudy boczek,
- przyprawy.

Jak przyrządzić:

PRZYGOTOWANIE:
Soczewice ugotowac w niewielkiej ilości wody
Dodac podsmarzony wraz z cebulka boczek i reszte składnikow - wszystko razem zmiksowac na dosyc gładka mase i gotowe!

Uwagi:

Zawsze sie udają i wszyscy sa nimi zachwyceni!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.03.2005 czarny

jadłem, polecam

Zgłoś 10.01.2006 królik

Pierozki z soczewica POLECAM!!!

Zgłoś 08.12.2006

Zgłoś 26.04.2008 czarny

coś wspaniałego. moja babcia dodaje do farszu troche pasztetowej.

Zgłoś 31.07.2008 katte

polecaM BYŁY PYSZNE !