Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

Tekst i foto Lady Kuchenna 23-10-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-średni30 min.średnia

Składniki:

400 g wątróbek drobiowych, 1 op. ciasta francuskiego, 100g wiśni bez pestek, 1 jajo, cynamon, pieprz, 1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture.

Jak przyrządzić:

Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać.
Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min. w temp. 180 st.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.