Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierś kurczaka duszona z jarzynami

Tekst i foto Aneta 31-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty90 min.?

Składniki:

1/2 kg piersi kurczaka, marchew, pietruszka, seler, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, przyprawy

Jak przyrządzić:

Smarujemy rondel teflonowy łyżeczką oleju, następnie kroimy 3 duże cebule. Na pokrojoną cebulę układamy pierś kurczaka przyprawioną z obu stron vegetą. Następnie kroimy w paski marchew (1/2 kg), pietruszkę (1/2 kg), mały seler i 3 ząbki czosnku. Dusimy całość około 1 godz., następnie dodajemy kalafior i brokuły. Dusimy jeszcze około 30 min. Gotowe danie podajemy z ryżem. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.10.2007 gaba

I na tej tylko lyzce oleju sie to dusi przez 1,5 h? przecież to sie przypali...dlaczego nie ma w przepisie czym podlewamy?

Zgłoś 26.04.2011 Monia

Wystarczy 1 łyżka oleju, podczas duszenia z warzyw wydziela się woda i wszystko fajnie się dusi pod przykryciem. Przepis ok, potrawa bardzo smaczna :) pozdr