Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierś kurczaka z miodem i ziołami

Tekst i foto malina 04-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty15 min.mała

Składniki:

pierś kurczaka, zioła prowansalskie, majeranek, pół cytryny, miód

Jak przyrządzić:

Pierś dzielimy jak na kotlety. Posypujemy z dwóch stron ziołami prowansalskimi, następnie majerankiem. Wkładamy do naczynia i polewamy łyżeczką miodem /strużkami/ i wyciskamy na kotlety sok z cytryny. Odstawić do lodówki na 2 godz. I smażymy na oleju.

Uwagi:

Dobra surówka do tego dania jest z kapusty pekińskiej z solą, zmiażdżonym czosnkiem i oliwą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.10.2006 martamama

nawet dobre i szybko,smaczne no i b.tanie w skali od 1 do 10 to..6