Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierś kurczaka z warzywami

Tekst i foto Nadia-B 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1? złprosty25 min.?

Składniki:

Jedna pierś kurczaka (można więcej w zależności od ilości osób), kukurydza (może być z puszki), 4 szparagi zielone albo białe, brukselka, brokuł, pomidor, ogórek, kapusta pekińska, ser, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Pierś kroimy w średniej wielkości kostki - doprawiamy, szparagi tniemy na kawałki długości 3 cm, dokładamy brukselki i brokuły. Wszystko gotujemy na parze. Po ugotowaniu wrzucamy wszystko do miski, dodajemy ogórek, pomidor bez skórki pokrojony w plastry, sałatę oraz sól i pieprz do smaku. Na samym końcu posypujemy sałatkę startym serem.

Uwagi:

Warzywa powinny być lekko twarde, żeby się nie rozpadały. Można dodać do sałatki odrobinę sosu winegret albo oliwy z oliwek, oleju.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.