Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pierś z kurczaka z grzybami leśnymi

Tekst i foto Dawid 04-10-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty45 min.-

Składniki:

grzyby leśne, cebula, pierś z kurczaka, przyprawa curry, koperek, masło, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Gotujemy pokrojone grzyby leśne (moje preferencje w tej potrawie to podgrzybki i opieńki - te drugie z uwagi na nieco pieprzny smak) w niedużej ilości wody, tak aby został nam dość gęsty wywar. Grzyby lekko solimy, bo potem nie przejdą solą na patelni. Pierś kroimy w kostkę lub paski - jak kto woli, cebulę w kostkach szklimy na patelni, wrzucamy kurczaka, przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Tak smażymy. Grzyby leśne dodajemy wraz z wywarem, aby zrobił się sos. Dodajemy nieco masła. Podstawą w tej potrawie jest poszatkowany koperek. On i curry nadają potrawie specyficzny smak.

Jak podawać?

Ja osobiście z ziemniakami.

Czas przygotowania:

Grzyby należy gotować z 45 min., aby się ugotowały, reszta trwa szybko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.10.2009 ona,

Gdzie administrator tej strony kto pozwala na takie chamstwo!!!