Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym

Tekst i foto Reno 20-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-3? złprosty40 min.?

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka,
- 6-8 średnich pieczarek,
- ser topiony kremowy - kostka,
- śmietana,
- olej,
- sól,
- pieprz,
- można dodać również przyprawy do kurczaka.

Jak przyrządzić:

Pieczarki obieramy ze skorki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Nastepnie kladziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rowniez sol i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy smietane, ilosc uzalezniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.

Jak podawać?

Podawac z ziemniakami i dowolna surowka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.07.2004 Reno

Piersi najlepiej dac w calosci, jezeli ktos lubi mniejsze kawalki mozna pokroic w grube plastry ,bez rozbijania

Zgłoś 02.08.2004 drabel

Pychotka.

Zgłoś 04.08.2004 Reni

Co za smak!!!! Dodałam jeszcze Curry.

Zgłoś 05.08.2004 mycha

no no to jest interesujące muszę wypróbować myslę ze mięso moge sobie dowolnie zmieniac? mam nadzieję...i dozucę chyba troche czosnku

Zgłoś 16.10.2004 mag

Trochę sobie urozmaiciłam ten przepis i oprócz pieczarek miałam jeszcze duszoną cebulkę z czosnkiem, fielety w kawałkach, a serki topione 2 i do tego 2 łyżki śmietany. Pyyyycha :)

A żeby ... Pokaż więcej

Trochę sobie urozmaiciłam ten przepis i oprócz pieczarek miałam jeszcze duszoną cebulkę z czosnkiem, fielety w kawałkach, a serki topione 2 i do tego 2 łyżki śmietany. Pyyyycha :)

A żeby serek łatwiej się kroił i obierał z folii radzę włożyć go wcześniej do zamrażalnika

Zgłoś 25.01.2005 Anise

Ja rowniez przygotowalam piersi z kurczaka wedlug tego przepisu. Musze przyznac, ze zawsze to co nowe smakowo to cieszy:). Przesadzilam chyba jednak z iloscia serkow topionych, chociaz porcji by... Pokaż więcej

Ja rowniez przygotowalam piersi z kurczaka wedlug tego przepisu. Musze przyznac, ze zawsze to co nowe smakowo to cieszy:). Przesadzilam chyba jednak z iloscia serkow topionych, chociaz porcji bylo wiele i uzylam proporcjonalnie zwiekszona liczbe trojkacikow. Dodalam oczywiscie cebulke zielona, a mieso natarlam przyprawa cajun. Generalnie bardzo smacznie. Zaserwowalam to danie z plackami ziemniaczanymi i miedzy innymi z mizeria.

Zgłoś 13.03.2007 marzena

jestem upierdliwa , ale juz 2 raz przegladam przepisy kulinarne i znowu widze niescislosci!!jaka ta smietana ???slodka czy kwasna???niech ktos mi wkoncu odpisze

Zgłoś 10.04.2005 marina

Pycha !!!

Zgłoś 07.05.2005 ajgas

Udało sie znakomicie. Bardzo smaczne i szybkie danie. Choc jestem początkujaca w kuchni to nie miałam żadnych problemów z przyrządzeniem mięska. Ok. 2 godz. przed smażeniem nacieram mięso go du... Pokaż więcej

Udało sie znakomicie. Bardzo smaczne i szybkie danie. Choc jestem początkujaca w kuchni to nie miałam żadnych problemów z przyrządzeniem mięska. Ok. 2 godz. przed smażeniem nacieram mięso go dużą iloscia przypraw dzieki temu cała potrawa nabiera wyrazistego smaku i aromatu. Dodaje również podsmażoną na oliwie cebulkę i czosnek. Smacznego.

Zgłoś 04.07.2005 Iwi

Fantastyczne. Po prostu fantastyczne.

Zgłoś 24.02.2006 Maniek

Mam nadzieje,że będzie smakowało mojej dziewczynie.Musze ją jakoś udobruchać,bo nakryła mnie na zdradzie:).Moze zamiast pieczarek dam grzybków halucynków,będzie bardziej prawdopodobne ,że mi prz... Pokaż więcej

Mam nadzieje,że będzie smakowało mojej dziewczynie.Musze ją jakoś udobruchać,bo nakryła mnie na zdradzie:).Moze zamiast pieczarek dam grzybków halucynków,będzie bardziej prawdopodobne ,że mi przebaczy!

Zgłoś 16.01.2006 BASIA

Pychotka poprostu -niebo w gębie,dzięki za ten przepis -jest szybki i prosty w wykonaniu.POZDRAWIAM

Zgłoś 14.07.2006 lola

ja zamiast serków dodaję kartonik śmietany 30% zmieszanej z 2 zupami cebulowymi Knorr i zapiekam, az mięsko będzie miękkie Super !

Zgłoś 09.09.2006 okruszek

Bardzo bardzo dobre!!! Ja dalam odrobine curry i podalam z ryzem. Niebawem zrobie ponownie.

Zgłoś 19.01.2008 Basia

Ale na czym dusić? Bo przecież nie na oleju... Może troche bulionu dodać??

Zgłoś 29.05.2009 wilu

zaraz idę do kuchni i mam zamiar naszykować to mojej

PANI

Zgłoś 03.06.2009 Kamil

no dobre dobre. panie mnie zachecily

Zgłoś 20.09.2009 Anka

dopałam jeszcze jedna papryke dałam 2 serki topione natke pietruszki odrobine i wyszlo zajeb..... pozdrawiam

Zgłoś 13.03.2010 goś

mam prośbę, mógłby ktoś dać mi zdjęcie tego jak to wygląda ? www.gosiaczek_1206@wp.pl z góry dziękuje :)