Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi drobiowe w śmietanie

Tekst i foto marta 21-12-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- piersi drobiowe,
- czosnek, marchew, pietruszka,
- 2 średnie pory,
- śmietana,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Piersi drobiowe otaczać w mące i podsmażyć na biało. Na patelni podsmażyć 2 ząbki czosnku, na czosnek wrzucić pokrojony por, marchew i pietruszkę, lekko poddusić. Warzywa wrzucić na piersi ułożone w garnku, wlać odrobinę wody, poddusić, na koniec dodać śmietanę i wyłączyć.

Czas przygotowania:

Piersi już były podsmażane więc nie należy ich gotować zbyt długo.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.01.2004 DAREK

PODCZAS DUSZENIA PODLAĆ BIEŁYM WINEM,Z UMIAREM,NADMIAR EWENTUALNIE SPOŻYĆ BEZPOŚREDNIO- MOŻE BYĆ Z BUTELKI ,NAPEWNO NIE ZASZKODZI.

Zgłoś 13.07.2004 wafel

Koniecznie usunąć z kuchni teściową, żeby przypadkiem jej nie udusić. ( i żeby wina nie wypiła)