Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi kurczaka inaczej

Tekst i foto marcys1 01-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:



4 filety z piersi kurczaka,
15 dag sera (oscypek, mozzarella lub parmezan),
8 dużych pieczarek,
8 plastrów wędzonego boczku,
sól, pieprz, imbir.

Jak przyrządzić:



Filety umyć, osuszyć. Ostrym nożem naciąć, tworząc kieszonkę. Obrane, pokrojone w kostkę pieczarki usmażyć, przełożyć do miski i wymieszać ze startym na tarce serem. Mieszanką wypełnić filety, oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Każdą porcję owinąć dwoma cieńkimi plastrami boczku, spiąć patyczkami do szaszłyków. Piec w piekarniku około 25 min. w temperaturze 220 st. C.

Potrzebne przybory:



Jak podawać?



Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i z sałatą.

Uwagi:



Czas przygotowania:



Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.02.2006 malina

własnie kupiłam wszystkie produkty i będę dzisiaj pichcić.

Zgłoś 04.02.2006 malina

Zrobiłam. Mój mąż powiedział ,że mu szczęka opadła. Ale do farszu dodałabym przyprawy, np. pieprz. Bo jest trochę za mdły. Ale polecam.Dzięki za przepis.

Zgłoś 19.04.2006 marcys1

Zamiast piersi z kurczaka można użyć schabu,ale w tym wypadku czas pieczenia wyniesie ok. 50 min.Też pychotka!

Zgłoś 30.08.2006 gaga

Zrobilam tyle, ze bez pieczarek. Wyszlo smaczne, ale troszke twarde mimo, ze pieklam o wiele dluzej niz 25 min... A moze trzeba to podlac woda? Bo ja tylko dalam margaryne na blache.