Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piersi kurczaka w sosie pomidorowym

Tekst i foto AnKa :D 12-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
520 złśredni45 min.?

Składniki:

Pierś z kurczaka,
bazylia,
ząbek czosnku,
cebula,
pomidory w puszce bez skóry,
koperek,
przecier pomidorowy,
sól,
pieprz,
olej (do usmażenia mięsa).

Jak przyrządzić:

Pokroić pierś w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy mięso się przyrumieni, dodać pokrojoną cebulę z czosnkiem. Całość smażyć jeszcze chwilę. Pomidory z puszki pokroić w kostkę, wrzucić do średniego garnka i gotować. Dodać do tego bazylie i koperek i całość gotować 5 minut. Dodać do tego 2 łyżki przecieru i 3 łyżki wody, następnie do sosu wrzucić usmażone mięso z cebulą i czosnkiem.

Potrzebne przybory:

Patelnia, garnek, drewniana łyżka.

Jak podawać?

Z ryżem.

Uwagi:

Jeżeli lubicie por, to mozna go podsmażyc i dodać do ryżu - pycha.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.01.2008 DON

całkiem smaczne,ale przecier pomidorowy jest według mnie zbyteczny:)