Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Piętrowa sałatka - bardzo prosta

Tekst i foto Olga 09-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5-7 złprosty15 min.?

Składniki:

Mrożona fasolka szparagowa, groszek konserwowy, jajka, majonez, keczup.

Jak przyrządzić:

Sałatkę przygotowuje się piętrami. Pierwsze piętro to fasolka szparagowa. Mrożoną fasolkę należy ugotować według przepisu i rozłożyć na dnie salaterki. Następnym piętrem jest groszek konserwowy - należy go bardzo dokładnie odsączyć, zresztą fasolkę też, i ułożyć kolejne piętro. Trzecie piętro to jajka - gotujemy jajka na twardo, następnie kroimy je na ćwiartki, a ćwiartki na połówki - powstaje kolejne piętro. Następnie należy zrobić piętro z majonezu - grubość dowolna, a majonez polać keczupem w jakieś ładne wzorki:) Nie żałować:)

Jak podawać?

Sałatkę należy ostrożnie nakładać, aby zachować piętrowość.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.