Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pikantna zupa z czerwoną fasolą

Tekst i foto cookin' master 01-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

2 litry wody, 5 ziemniaków, 3 marchewki, 4 pomidory, pietruszka, kawałek selera, 2 cebule, 2 papryki(najlepiej czerwona i żółta), 2 ząbki czosnku, puszka czerwonej fasoli, natka pietruszki, świeżo mielony pieprz, sól, chili, 2 listki laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sos sojowy, 2 rosołki warzywne (można nie dawać)

Jak przyrządzić:

Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę i gotować. Dodać pietruszkę, selera, listki i ziele angielskie. Na rozgrzaną patelnie (może być wok bo będzie sporo tego :)) wlać trochę oleju i dodać posiekany czosnek i posiekaną cebulę. Wszystko zeszklić doprawić sosem sojowym. Pomidory (sparzone i obrane) i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do cebuli i dusić ok. 10 minut. Potem wrzucić do gotującego wywaru na ok. 15 minut. Po 10 minutach dodać odsączoną fasolkę. Przyprawić do smaku (polecam na ostro :)).

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Podawać z posiekaną natką pietruszki, świeżym pieczywem i oczywiście zimnym piwem :P Smacznego!

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.09.2010

Nie wiem co jeszcze dodać aby była pikantna ?

Zgłoś 29.09.2010 Krystyna

Chyba mi się udało -nie wiem co dodać aby była pikantna