Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pikantne kulki winogronowe

Tekst i foto Danka Daniłowska 17.07.2013

Wykwintna przystawka, prosta i szybka do przyrządzenia. Połączenie słodkich winogron z wyrazistym smakiem sera pleśniowego i chrupiącą skorupką z orzechów, daje niesamowity efekt.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
417 złprosty15 min.wysoka

Składniki:

20 dużych, ciemnych winogron, 100 g sera z niebieską pleśnią, 150 g rozdrobnionych orzechów włoskich.

Jak przyrządzić?

Ser pokroić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzechy zrumienić na patelni. Winogrona oblepić stopionym serem i obtaczać posiekanymi orzechami, lekko przyciskając, aby nie odpadły. Tak przygotowane kulki ułożyć na talerzu i mocno schłodzić w lodówce. Dobrze schłodzone są najlepsze.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.08.2014 goÅÄ

t16GRZ cfutlvowkqze, [url=http://hwsjqvwaahpd.com/]hwsjqvwaahpd[/url], [link=http://fezcfaaivent.com/]fezcfaaivent[/link], http://okdbuegplqbw.com/