Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pikantny ryż z warzywami

Tekst i foto CptNiamo 12-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty25 min.250 kcal / porcja

Składniki:

- szklanka ryżu,
- szklanka czerwonej świeżej papryki,
- szklanka zielonej papryki,
- szklanka świeżych pomidorów,
- pół szklanki cebuli,
- dużo kminku (1-2 łyżeczki),
- chili (1 łyżeczka),
- pieprz,
- kostka rosołowa.

Jak przyrządzić:

Możesz jeść to w letniej porze. Przygotuj sobie ze dwa noże, po czym nastaw w garnku wodę (szczególnie jeśli gotujesz to w środę). Teraz już nie zwlekaj, warzywa drobno posiekaj. (Jeśli mówimy o piątku, wrzuć kostkę do wrzątku). Za kostką idzie na raz ryż, warzywa i przyprawy tyż. Jak się wszystko ugotuje, to całkiem nieźle smakuje, a jak ryż już zmięknie, to brzuch Ci od tej potrawki pęknie! W lecie to bardzo tanio. Grafomańskie natchnienie zagwarantowano.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.03.2004 LATRAVIATTA

:))) Nieźle! Poprawia humor! Pozdrawiam.

Zgłoś 20.03.2004 ela

moje klimaty chętnie spróbuję

Zgłoś 06.08.2004 aj

mm...brzmi niezle. chyba sprobuje. tylko ja kminku niestety nietrawie;( starsznie sie smak zmieni jak go pomine?

Zgłoś 26.11.2004 ania

super ale głupi rymy

Zgłoś 29.08.2006 patryk

niezle sprobujemy

Zgłoś 12.09.2006 never ever land

najbardziej mi sie podoba miara "pół szklanki cebuli" :D

biegne do kuchni.

pozdrawiam idziekuje za pomysł