Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Placki ziemniaczane z łososiem

Tekst i foto marta 11-11-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

- placki ziemniaczane/ duze, takie jak patelnia :)
- wędzony łosoś
- gęsta śmietana.

Jak przyrządzić:

Łososia pokroić w plastry ok pół do 1 cm, placki ziemniaczane zrobić grubsze i większe/takie jak np. do sosu węgierskiego/, nie przypiekać ich za bardzo. wziąć dwa placki i przełożyć łososiem i na patelnie pod przykryciem smażyć na małym ogniu. jak wszystko bedzie cieplutkie - na talerz, posmarować śmietaną i gotowe. smacznego!

Czas przygotowania:

Czas razem z robieniem placków.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.11.2003 szafa

Nie szkoda łososia do kartofli ??? Wole go przyrzadzic w inny sposób

Zgłoś 14.11.2003 marta

radzę spróbować, naprawde warto! :P

Zgłoś 14.11.2003 asia

placki ziemniaczane z łososiem jem od jakiegos czasu i sie nimi zachwycam :) placek, plasterek łososia wędzonego i śmietana .... pycha!!!!!

Zgłoś 15.11.2003 szafa

Hmmm.... chyba odłoże swoje głupie teorie na bok i spróbuję. W koncu co mi szkodzi ??? :D POZDRAWIAM

Zgłoś 20.11.2003 edi

Proponuję do placków ziemniaczanych-łososia świeżego(cieńko skrojone na ukos plastry z fileta) i marynowanego przez 48 godzin w zalewie z białego wina,cytryny,zielonego pieprzu,soli,ziela ang.,l... Pokaż więcej

Proponuję do placków ziemniaczanych-łososia świeżego(cieńko skrojone na ukos plastry z fileta) i marynowanego przez 48 godzin w zalewie z białego wina,cytryny,zielonego pieprzu,soli,ziela ang.,listka laurowego.No i do tego dip koperkowy.

Zgłoś 09.03.2004 Poziomka

Spóbujcie ubić smietanę z dodatkiem odrobiny Vegety i do tego dodac na koniec siekany koperek...... pyyychaaa :-))

aha... i jeszcze dla smakoszy cytrynka.... ( do łososia oczywiście )

... Pokaż więcej

Spóbujcie ubić smietanę z dodatkiem odrobiny Vegety i do tego dodac na koniec siekany koperek...... pyyychaaa :-))

aha... i jeszcze dla smakoszy cytrynka.... ( do łososia oczywiście )