Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-miodowym

Tekst i foto Olifcia 12-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty20 min.?

Składniki:


poledwiczka wieprzowa, przyprawy, oliwa, musztarda, miód i masło.

Jak przyrządzić:

Polędwiczkę pokroić w plastry 2-3 centymetrowej grubości, rozbić lekko dłonią, dodać sól i grubo zmielony czarny pieprz; przygotować marynatę: dwie łyżki musztardy ostrej, dwie łyżeczki jasnego miodu, spora ilość tymianku, majeranku, ostrej papryki i odrobina rozmarynu, wszystko wymieszać i wrzucić do miski z gęsta marynatą polędwiczki, odstawić do lodówki (im dłużej bedą w marynacie, tym smak bedzie bardziej intensywny, ale można już po 15 min. smażyc). Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub winogron, smażyć polędwiczki na dużym ogniu do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony, na końcu dodać na patelnię masło do smaku; da koniec posypać lekko tymiankiem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Polecam podawać z ziemniaczkami smażonymi w ziołach prowansalskich i brukselką w cieście.

Uwagi:

Miód daje słodkawy i soczysty wyraz potrawie, natomiast musztarda i przyprawy ostry charakter ;-) mieszanka rewelacyjna.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.07.2009 Gosposia

Pysznościowe te polędwiczki :)

Zgłoś 29.11.2010 king(L)

PYCHA I MÓWI TO SAMIEC MIŁOŚNIK DOBREJ KUCHNI ZROBIŁEM SAM PROSTE I INNE NiŻ ZWYKLE !!!

Zgłoś 27.02.2011 Reńka

Pychotka. Chociaż pewnie byłoby jeszcze lepsze gdybym miała bardziej ostrą musztardę - miałam tylko sarepską i smak miodowy był dominujący ale i tak było pycha. Przepis warty polecenia :)

... Pokaż więcej

Pychotka. Chociaż pewnie byłoby jeszcze lepsze gdybym miała bardziej ostrą musztardę - miałam tylko sarepską i smak miodowy był dominujący ale i tak było pycha. Przepis warty polecenia :)

Zgłoś 19.12.2010 Baastek

Ja dodalem zamiast samego miodu dwie lyzki sosu miodowo czosnkowego .... powiem wam ze petarda ...

tego sosu uzywam tez do pieczenia zeberek

Zgłoś 31.10.2011 WujStefan

Nie wiem czego dałem za mało / za dużo ... ale wyszło mdłe, z bardzo silnym posmaku miodowym ... musztardę (rosyjska ... dość ostra) ledwo wyczuwalna ...

miód miejscami lekko spieczony ...... Pokaż więcej

Nie wiem czego dałem za mało / za dużo ... ale wyszło mdłe, z bardzo silnym posmaku miodowym ... musztardę (rosyjska ... dość ostra) ledwo wyczuwalna ...

miód miejscami lekko spieczony ... nie wiem czy mam ochtę spróbować ponownie :-/

Zgłoś 09.04.2006 gooska

NIEBO W GEBIE!

smak? poezja smaku...

miesko roplywa sie ustach..

Gotujcie i grzeszcie!

Zgłoś 23.05.2006 Ania

Cżetmie wypróbuje ten przepis. Ja robie polędwiczki w musztardzie i miodzie - inaczej, ale też rewelacja. Nie smaże na patelni tylko w całości obtaczam w musztardzie i miodzie (oczywiście przypr... Pokaż więcej

Cżetmie wypróbuje ten przepis. Ja robie polędwiczki w musztardzie i miodzie - inaczej, ale też rewelacja. Nie smaże na patelni tylko w całości obtaczam w musztardzie i miodzie (oczywiście przyprawy ) i piekę w piekarniku.

Zgłoś 16.07.2006 eSTe

Przygotowałam - było wysmienite!

Podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem, pomidorkami ze cebulką i....

maslanką ;)

przepis wysmienity - polecam - prosty, a polędwiczki na... Pokaż więcej

Przygotowałam - było wysmienite!

Podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem, pomidorkami ze cebulką i....

maslanką ;)

przepis wysmienity - polecam - prosty, a polędwiczki nabieraja innego nieznanego nam wczesniej smaku :)

Zgłoś 07.01.2011 Łukasz

ja pod koniec smażenia dodaję odrobinę wytrawnego wina.

Zgłoś 27.08.2006 Piotruś

Pyszota!!!! Palce lizać. Tylko nie wolno za długo smażyc bo będzie za suche.

Zgłoś 08.09.2006 rubi

Pychotka!!!!

Zgłoś 28.09.2006 magda

po prostu pyszne, słodkawy ciekawy smak;-)

Zgłoś 24.10.2009 mima

właśnie zrobiłam na obiad i dla mnie za suche chociaż nie smażyłam zbyt długo. Żadna rewelacja, szkoda mięsa..........

Zgłoś 25.10.2006 madzia

własnie zrobiłam te polędwiczki...

bosssskieee!!! zupełnie inny smak chociaż użyłam zwykłej musztardy a nie ostrej... polecam...

Zgłoś 26.10.2006 Nico

Ja zrobiłem plastry ok 1cm grubości.

Potrawa zaskakuje bogatym smakiem i całkiem nieźle smakuje ze spagetti. Polecam :)

Zgłoś 26.10.2006 Nico

Ja zrobiłem plastry ok 1cm grubości.

Potrawa zaskakuje bogatym smakiem i całkiem nieźle smakuje ze spagetti. Polecam :)

Zgłoś 26.10.2006 Nico

Ja zrobiłem plastry ok 1cm grubości.

Potrawa zaskakuje bogatym smakiem i całkiem nieźle smakuje ze spagetti. Polecam :)

Zgłoś 03.03.2010 Asia

najlepsze polędwiczki jakie w życiu jadłam. Mięso delikaty i pyszne rozpływa się w ustach, bardzo ciekawy niesamowity smak. mój narzeczony wychwalał potrawę pod niebiosa. jeśli ktoś szuka dobreg... Pokaż więcej

najlepsze polędwiczki jakie w życiu jadłam. Mięso delikaty i pyszne rozpływa się w ustach, bardzo ciekawy niesamowity smak. mój narzeczony wychwalał potrawę pod niebiosa. jeśli ktoś szuka dobrego przepisu na polędwiczki to ten jest najlepszy.

Zgłoś 08.09.2011 wanda

Zrobiłam wg przepisu i jak dla mnie, to kulinarna porażka roku: składniki marynaty sprawiają, że polędwiczki smakują jak wątróbka, a przecież nie o to chodziło : (

Zgłoś 14.12.2006 morderca

Zamordowalem polendwiczki w 10 sekund.

Do tej pory czuję ich smak na podniebienu.

Podziękowania dla twórcy przepisu i mojej Żony

Zgłoś 21.11.2009 katreen

trzymałam polędwiczki w marynacie moze z 5 min bo zapomniałam je włożyć od rana, mój mąż jak zobaczył mięsko zaczął kręcić noskiem ,że on nie lubi polędwiczki (jak można nie lubic?)i że moze mie... Pokaż więcej

trzymałam polędwiczki w marynacie moze z 5 min bo zapomniałam je włożyć od rana, mój mąż jak zobaczył mięsko zaczął kręcić noskiem ,że on nie lubi polędwiczki (jak można nie lubic?)i że moze mielone zrobimy, ale uparłam się i zrobiłam, coś przepysznego, kruchutkie, soczyste mięsko, pyszny smak marynaty, trzymałam tak krótko a i tak wyszło no i co najważniejsze smakowało mężowi az sam był zdziwiony, pychotka!!!

Zgłoś 25.01.2007 LILI

Robiłam pierwszy raz,

ale wyszło super

Zgłoś 21.11.2010 tesia

bardzo pyszne poledwqiczki- robiłam pierwszy raz i jestem zadowlona, wyszły pysznie:)

Zgłoś 13.05.2007 Kamecha

Co za szit, masarka, spaskudziłem tylko 4 piękne polędwiczki. Nawet pies nie chciał szamać :(

Zgłoś 22.11.2008 Gogo

Przyrządziłam dokładnie tak jak jest napisane- rodzinka była zachwycona! Krótko: niebo w gębie, palce lizać!:)

Dziękujemy bardzo za przepis a reszcie serdecznie polecamy:)

Zgłoś 19.06.2007 replay24.eu

hhmmm... chyba modyfikowales przepis, gdyz mojej rodzinie (i mi tez) smakowalo REWELACYJNIE!!!!!!!!!

Zgłoś 19.06.2007 replay24.eu

...albo KAMECHA ma spaczony smak:p

Zgłoś 04.10.2008 Tymiankowa panienka

Bombowe!

Zgłoś 13.07.2009 agata

To jest najlepsze z najprostszych dań- po prostu rewelacja. Dziękuję za przepis.

Zgłoś 18.11.2007 Iwona

Rewelaccja!!!!!! zrobiłam z pieczonymi ziemniakami w piekarniku i zieloną sałatą.Proste a wykwintne danie .Dziewczyny rówbcie, tą potrawą trafia się do serca.

Zgłoś 28.10.2008 Dorota

Warte grzechu ;) mięsko kruchutkie i zaskakuje smakiem, bardzo ciekawy przepis mniam mniam :D

Zgłoś 02.12.2007 mała

o kurcze ale to pycha,miałam na obiedzie francuzów, zajadali aż im się uszy trzęsły

Zgłoś 07.12.2008 michał

boskieeeeeeeeeee!! polecam wszystkim

Zgłoś 22.12.2007 Zielona

całkiem ciekawe danie :) choć nie wszystkim smakuje - u mnie były zdania podzielone,niektórzy chwalili a niektórym przeszkadzał słodki smak :)

Zgłoś 08.01.2008 Kseńka

Suuuuper!! ale sie nawpychałam :) pozdrawiam i gotujcie dalej polecam :)

Zgłoś 11.11.2010 kundzia

ja dodałam jeszce troche piwa super pasują do siebie

Zgłoś 15.03.2008 bąbalina zenon

Muszę przyznać uczciwie - przeżyłem kulinarną ekstazę. Polędwiczka wieprzowa to mięso prawie tak wykwintne jak polędwica wołowa. Tyle, że kruche, soczyste i po prostu pyszne. Połączenie miodu i ... Pokaż więcej

Muszę przyznać uczciwie - przeżyłem kulinarną ekstazę. Polędwiczka wieprzowa to mięso prawie tak wykwintne jak polędwica wołowa. Tyle, że kruche, soczyste i po prostu pyszne. Połączenie miodu i musztardy zachwyca! Trochę zmodyfikowałem przepis - nie dodałem rozmarynu, którego nie lubię, ale za to podlałem mięso pod koniec smażenia (po dodaniu masła) czerwonym winem półsłodkim. Polecam!!!

Zgłoś 19.03.2008 magdalena82

Palce lizać:) Zrobiłam polędwiczki z lekką nutą niepewności czy zasmakuje mojemu narzeczonemu. Kazałam mu najpierw posmakować mięso... BYŁ ZACHWYCONY!!! I zaskoczony, że to może tak niewiarygodn... Pokaż więcej

Palce lizać:) Zrobiłam polędwiczki z lekką nutą niepewności czy zasmakuje mojemu narzeczonemu. Kazałam mu najpierw posmakować mięso... BYŁ ZACHWYCONY!!! I zaskoczony, że to może tak niewiarygodnie smakować. Smak podbił moje podniebienie:)))

Zgłoś 21.03.2008 hel_krehiri

A niezłe, przyznam.

Zgłoś 13.05.2008 guciulka

pychota!!! szybkie i bardzo smaczne

Zgłoś 07.02.2009 goliath

a ja własnie marynate do lodówki wsadziłem...do jutra :)))) - kto wie, może w nie wytrzymam i w nocy upieke.... dla Żony !!!

Zgłoś 18.06.2008 ami

G!E!N!I!A!L!N!E! właśnie z rodzinką zjedliśmy i wszyscy zachwyceni! ;) troche zmodyfikowalam bo nie mialam wszystkich ziol ale i tak efekt wspanialy! goraco polecam ;)

Zgłoś 20.06.2008 sylaba

Rewelacja! Miód i musztarda Dijon- mniami. dodałam jeszcze czosnku, bo jestem jego fanka i daje do wszystkiego. Polecam.

Zgłoś 23.02.2011 Meeve

Moja pierwsza polędwiczka i od razu taki sukces! Takie szlachetne w konsystencji i pyszne...

Zgłoś 28.06.2008 leszek

A ja robie to z syropem klonowym. Takze super :-)

Zgłoś 23.11.2008 Ola

REWELACJA!!!!! Jeśli przez żołądek do serca ukochanego to tylko z tą potrawą ...

Zgłoś 25.10.2009 Aga

przepyszne,pierwszy raz mój synek-niejadek zjadł wszystko z talerza

Zgłoś 29.07.2008 Sylka

Pyszne! A jakie pachnące to danie. Mniam

Zgłoś 08.08.2008 ewcia

pychotka!!! taki prosty i szybki przepis a potrawa palce lizać!!!!

Zgłoś 01.09.2008 Piotr

Bardzo smaczne. Polecam wszystkim !

Zgłoś 08.09.2008 Iza

cuuuuudo!!!!

proste do gotowania, a jakie efekty smakowe:)))

Goście zachwyceni smakowo!

Zgłoś 03.12.2008 JJ

bardzo dobry przepis.

Ja zamiast smażyć to to sosu dodaje troche wody i piekę ;D

meeega dobre xD

Zgłoś 26.01.2009 Tigerente

smakowało nam bardzo :-) na pewno przygotuje tą potrawę jeszcze raz

Zgłoś 29.10.2009 Tomcio

Genialne jedzonko najtrudniej jest wytrzymać ze świadomością że muszą poleżeć w lodówce . Smak super szybko się robi.

Zgłoś 08.02.2009 GOLIATH

ZAJEBISTE.....

Zgłoś 04.03.2009 andrzej

było super smaczne i faktycznie zrobione na szybko, to był pierwszy przepis jaki mi wpadł miałem dosłownie parę sekund...

Zgłoś 15.08.2011 Roksa.01

słiiitaśne ! :**

Zgłoś 08.07.2011 aka

niestety ale dane nie spelnilo moich oczekiwan, bardzo sie zaswiodlam:-(

Zgłoś 19.12.2009 swider

przepis jest znakomity. polecam go wszystkim a przedewszystkim jest łatwy w przygotowaniu

Zgłoś 27.11.2009 ja :-)

Bardzo smaczne i expresowe!!!! Dzięki wielkie, to moja pierwsza przygoda z polędwiczką wieprzową i jakże udana :-)

Zgłoś 15.11.2009 alicja

Stary, sprawdzony przepis, rzeczywiście godny polecenia.

Szybkie, bardzo smaczne i wykwitne danie, w zależności jak sie je poda. Ja często mam je przygotowane jako "dyżurne" dani... Pokaż więcej

Stary, sprawdzony przepis, rzeczywiście godny polecenia.

Szybkie, bardzo smaczne i wykwitne danie, w zależności jak sie je poda. Ja często mam je przygotowane jako "dyżurne" danie dla gości albo na niedzielę. Świeże polędwice zapeklowane w marynacie z dodatkiem czosnku potrafią dojrzewać na górnej półce w lodówce nawet 2 tygodnie, można byłoby je już zjeść na surowo!Smażę często całe polędwiczki w całości, to zajmuje nieco więcej czasu, (kroję przed podaniem na grube plastry) ale są bardziej soczyste.

Można je podać z pieczrkami smażonymi na maśle w całości, z sosem śmietanowo serowym albo musztardowym, oddzielnie podanym.

Nie zapominajcie o dodaniu na koniec pieczenia łyżki masła, bardzo wzbogaca smak, i kilka listków piertuszki....

Wygląda tak jak bym była super gosposią, ale tak nie jest, nie przepadam za gotowaniem, czasem gotuję i wtedy celebruję :)

Zgłoś 18.11.2009

POWINNO SIĘ TE POLĘDWICZKI NAZYWAĆ " DELICJAMI" PYYYYCHA POLECAM

Zgłoś 08.04.2009 qwert89 Lubię gotować :]

Własnie wstawilem poledwiczki do lodówki, w marynacie rzecz jasna :]

Za pół godzinki idę smazyć i zobaczymy co to bedzie :P

ale mi jedzenie zawsze dobrze wychodzi :]

Zgłoś 08.04.2009 aaaaa

przesadziłem z miodem :/

Zgłoś 24.07.2009 Monika

Robię je już kolejny raz i za każdym razem zachwycają smakiem. Smażę na sklarowanym maśle co nadaje im jeszcze subtelniejszego smaku. Polecam spróbować.

Zgłoś 16.04.2009 sylwia

Pyszne palce lizac !!! miod w gebie doslownie :))

Zgłoś 01.05.2009 nancy

Wyszlo przepyszne ! zmodyfikowalam lekko przepis dodajac duzzoo musztardy o wyszla poledwiczka w sosie mustardowym pycha !!!

Zgłoś 19.12.2009 swieca

przepyszne :) zona zajadala sie az mil a kamech po prostu nie umie gotowac ;p

Zgłoś 04.01.2010 młodakuchta

Do niczego! Mieso zmarnowane! Gorzka mi wyszła i nie mam pojecia dlaczego, ale szkoda czasu i przykro mi sie zrobilo, bo rodzina sie nie najadła! DO niczego!!!!!

Zgłoś 04.01.2010 młodakuchta

Do niczego! Mieso zmarnowane! Gorzka mi wyszła i nie mam pojecia dlaczego, ale szkoda czasu i przykro mi sie zrobilo, bo rodzina sie nie najadła! DO niczego!!!!!

Zgłoś 30.01.2010 lul

pyszne! dodałam imbir i zmniejszylam ilosc ziol - wyszlo swietnie!

Zgłoś 27.02.2010 martaczek

Polecam! Zrobiłam rodzicom na proszony obiad i byli zachwyceni:)

Zgłoś 06.03.2010 BartoliniZielonaPietruszka

Dzis troche zmienilem ten przepis: wymieszalem miod musztarde starty czosnek przyprawe tandoori mix czarny pieprz rozmaryn sol i 50 ml wina porto :) wtarlem powstala marynate w kawal poledwicy i... Pokaż więcej

Dzis troche zmienilem ten przepis: wymieszalem miod musztarde starty czosnek przyprawe tandoori mix czarny pieprz rozmaryn sol i 50 ml wina porto :) wtarlem powstala marynate w kawal poledwicy i zawinalem w folie poczym zostawilem w lodowce na 12 godzin... po 12h upieklem w piekarniku 200c-30min... pycha! polecam!

Zgłoś 25.03.2010 ania

Pyszne, pyszne, pyszne! Polędwiczki usmażone na maśle, a jako dodatek zrobiłam duszone warzywa - pieczarki, papryki żółta i czerwona, cukinia - bez żadnych przypraw.

Na pewno zrobię je jes... Pokaż więcej

Pyszne, pyszne, pyszne! Polędwiczki usmażone na maśle, a jako dodatek zrobiłam duszone warzywa - pieczarki, papryki żółta i czerwona, cukinia - bez żadnych przypraw.

Na pewno zrobię je jeszcze raz i drugi :)

Zgłoś 14.04.2010 Hardy

Witam!

Super szamanko zrobiłem z ligawy wołowej z ziemniaczkami zapiekanymi po prostu- miodzio :-D

Doradźcie mi gdybym to zrobił w terenie na grillu?

Miało by to sens ile mi... Pokaż więcej

Witam!

Super szamanko zrobiłem z ligawy wołowej z ziemniaczkami zapiekanymi po prostu- miodzio :-D

Doradźcie mi gdybym to zrobił w terenie na grillu?

Miało by to sens ile minut piec z każdej strony wg Was? Chciałbym zabłysnąć przed znajomymi :-)

Pozdrawiam Hardy!

Zgłoś 14.04.2010 Hardy

Witam!

Super szamanko zrobiłem z ligawy wołowej z ziemniaczkami zapiekanymi po prostu- miodzio :-D

Doradźcie mi gdybym to zrobił w terenie na grillu?

Miało by to sens ile mi... Pokaż więcej

Witam!

Super szamanko zrobiłem z ligawy wołowej z ziemniaczkami zapiekanymi po prostu- miodzio :-D

Doradźcie mi gdybym to zrobił w terenie na grillu?

Miało by to sens ile minut piec z każdej strony wg Was? Chciałbym zabłysnąć przed znajomymi :-)

Pozdrawiam Hardy!

Zgłoś 16.04.2010 bb

a jaka dajecie musztarde

kazda jest ok? bo mam w lodowce jakas piekielnie ostra i nie wiem czy nie bedzie az za bardzo ;p

Zgłoś 02.06.2012 Kena23

przepis super, polecam poledwiczki wyszly bardzo dobre!

Zgłoś 04.09.2011 MMM

Dobre, ale niestety dałam zbyt dużo miodu, a musztarda nie była jedną z ostrzejszych ;)

Zgłoś 19.04.2010 ewelina26

Zepsulam tylko pol kilograma swojskiej poledwicy wieprzowej...moj chlopak zjadl i mowil ze bylo dobre, ale on po prostu mnie bardzo koacha :) Dla mnie bylo nie jadalne.

Zgłoś 19.02.2011 KasiaPL

Polędwiczki wyszły bardzo dobre, tylko nie dodałam tymianku bo akurat nie miałam, i smażyłam je na maśle. Bardzo fajny, ciekawy smak. Polecam!

Zgłoś 24.05.2011 gasss

Polecam do przygotowania tych poledwiczek musztarde wegierska z Kamisa!Wtedy jest naprawde slodko-ostry smak.A jak komus wydaje sie to za suche to moze niech przejdzie na gotowce z paczki skoro ... Pokaż więcej

Polecam do przygotowania tych poledwiczek musztarde wegierska z Kamisa!Wtedy jest naprawde slodko-ostry smak.A jak komus wydaje sie to za suche to moze niech przejdzie na gotowce z paczki skoro tak prostej rzeczy nie potrafi przyzadzic!

Zgłoś 22.05.2010

Jutro je zrobię ... znam smak miodu z musztardą... nie wiem jedynie czy będzie pasować do pieczonych ziemniaczków (wymagają posolenia)....

Zgłoś 30.05.2010 Sz.

Pyszność!

Zgłoś 13.04.2011 Ania

Niezłe chociaż może było by lepsze gdybym miała wszystkie zioła i ostrą musztarde. Ale godne polecenia

Zgłoś 28.06.2010 wegetarianin

jak mozna jesc cialo innej istoty? masakra i pisac jeszcze pychota, mam nadzieje ze was tez ktos zje.

Zgłoś 09.07.2010 Martyna

Polędwiczki były ochydne - szkoda było tylko czasu i pieniędzy.

Zgłoś 23.07.2010 Aneta

Przepis jest super, ale ludzie, jak czytam komentarze to wlos na glowie sie jezy, poledwiczki medium z ...makaronem? wysilcie sie, do tego moze mix salat skropiony cytryna ze swiezym mango posyp... Pokaż więcej

Przepis jest super, ale ludzie, jak czytam komentarze to wlos na glowie sie jezy, poledwiczki medium z ...makaronem? wysilcie sie, do tego moze mix salat skropiony cytryna ze swiezym mango posypane orzechami wloskimi, lub cos podobnego. Zgwalcic przepis kazdy moze, ale upiekszyc...ech

Zgłoś 12.02.2011 Kasia

Bardzo dziękuję za ten przepis! Polędwiczki wyszły świetnie! Cała rodzinka się zajadała:) Polecam i pozdrawiam!

Zgłoś 06.08.2010 Ula

Takie sobie. Żadna rewelacja.

Zgłoś 22.11.2010 dżagi

Witam :)

chcę przygotować to danie, mam tylko jedno pytanie dotyczące moich wątpliwości, po wyjęciu z miski smażymy polędwiczki na maśle na patelni, ale co robimy z tą marynatą pozostałą?... Pokaż więcej

Witam :)

chcę przygotować to danie, mam tylko jedno pytanie dotyczące moich wątpliwości, po wyjęciu z miski smażymy polędwiczki na maśle na patelni, ale co robimy z tą marynatą pozostałą? Czy ją się wlewa na patelnię, czy nie?

Zgłoś 02.03.2011 zabiegany

super, bo wszystko miałem w lodówce, to lubie :)

smaczne tez było.

Zgłoś 22.05.2011 Matrix:)

Weganom mówimy:Nie!Po co się mięsnymi przepisami interesuje? Jak nie je,to po co zagląda?!!!Przepis pragnę wykorzystać,bo z rodzinką kochamy polędwiczki!Jak wykorzystam i coś dodam,z pewnością s... Pokaż więcej

Weganom mówimy:Nie!Po co się mięsnymi przepisami interesuje? Jak nie je,to po co zagląda?!!!Przepis pragnę wykorzystać,bo z rodzinką kochamy polędwiczki!Jak wykorzystam i coś dodam,z pewnością się tym podzielę.Fantastyczne sa innowacje poszczególnych osób!Brawo za fantazje smakowe i odwagę!Właśnie przez takie piękne eksperymenty powstają genialne przepisy.Prototyp oczywiście na 6.Pozdrower;)

Zgłoś 05.04.2011 Mary

wow! pierwszy raz w życiu komentuję na forum przepis, z którego skorzystałam. Najlepsze mięsko na świecie z tego wyszło! Słodko- ostre a do tego rozpływało się w ustach. I jakie szybkie przygoto... Pokaż więcej

wow! pierwszy raz w życiu komentuję na forum przepis, z którego skorzystałam. Najlepsze mięsko na świecie z tego wyszło! Słodko- ostre a do tego rozpływało się w ustach. I jakie szybkie przygotowanie! Ten przepis z pewnością trzeba rozpowszechniac. Dzieki!

Zgłoś 13.09.2010 Olga87

Mistrzostwo! Zrobiłam z trwogą przyszłym teściom. Byli zachwyceni. Wrócę do tego przepisu nie raz!

Zgłoś 21.11.2010 Gosia

Palce lizać! Na zimno rewelacja!

Zgłoś 09.10.2010 młoda

Niesamowite ! Choć z kuchnią niewiele mam do czynienia, wychwalano je nad niebiosa ! bomba ! polecam gorąco :)

Zgłoś 13.10.2010

Polędwiczki pyszne, choć nie smażyłam ich lecz dusiłam na masełku i podlałam białym winem. Polecam :)

Zgłoś 28.09.2011

rewelka!!!!! z ogromna obawą podałam na stół, a tu same pochwały!!!!! PRZEPYSZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLECAM!

Zgłoś 30.11.2011 Monika

Przepis rewelacja!!!!!mięsko soczyste i delikatne,a te połączenie miodu i musztardy daje super nie powtarzalny smak.Dzięki za ten przepis.