Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pomidorki pod pierzynką

Tekst i foto Kasiulka 18-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?7 złprosty10 min.?

Składniki:

- pomidory,
- czosnek (najlepiej świeży),
- majonez,
- oregano,
- bazylia,
- ser żółty.

Jak przyrządzić:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Ser żółty utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pomidory posolić, popieprzyć, posypać oregano i bazylią.
Na każdy plaster wicisnąć swieży czosnek (ilość wedle uznania)połozyć małą łyżeczkę majonezu i przykryć startym zółtym serem.

Uwagi:

Mozna użyć świeżej bazylii i wtedy na kazdy plaster (na wierzch) położyć mały listek bazylii...pycha przystawka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.09.2004 Megi39

Wolę mój sposób na pomidorka. Pomidory kroimy na sześć części (mniejsze na cztery), majonez mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i jeśli potrzeba (nie może być za gęsty) z odrobiną mleka. Polewamy... Pokaż więcej

Wolę mój sposób na pomidorka. Pomidory kroimy na sześć części (mniejsze na cztery), majonez mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i jeśli potrzeba (nie może być za gęsty) z odrobiną mleka. Polewamy pomidorki tym sosem i posypujemy grubo startym żółtym serem. najlepszy jest majonez o wyraxistym smaku (np. Winiary). Wtedy nie trzeba doprawiać pomidorów. Smacznego

Zgłoś 28.01.2005 smakoszka

Rewelacja, szybkie, tanie, pyszne

Polecam :-)

Zgłoś 14.08.2005 agatonek

Te pomidorki króluja na wszystkich moich imprezach!!! Jako pierwsze znikaja ze stołu !!!!! Najlepszy przepis pod słońcem !!! Naprawdę polecam !!!!

Zgłoś 20.06.2007 Kamila

lepszych pomidorków nie ma!!!!!!!!!!!