Pomidorki ze śmietaną
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
1 | - | średni | 10 min. | - |
Składniki:
Pomidor,śmietana gęsta,
śmietana rzadka,
przyprawy według uznania,
cebula.
Jak przyrządzić:
Kroimy pomidorki w małe kawałeczki, a cebulkę w kostkę. Wszystko zalewamy śmietaną, przyprawiamy do smaku.Uwagi:
Najlepiej spożywać w głębokich talerzach ze względu na to, że jest to prawie zupa wraz z pieczywem.
Placuszki z cukinii z fetą i miętą
Oryginalny smak, który pokocha cała rodzina. Cukinia to łatwo dostępne warzywo, które często hodowane jest w przydomowych ogródkach lub na działkach. Okazuje się, że z cukinii można wyczarować pyszne przekąski dla całej rodziny. Przepis na placuszki z cukinii z fetą i miętą jest bardzo prosty, a efekt zaskoczy najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie takiego posiłku zajmie około 45 minut, a placuszki smakują równie dobrze zaraz po usmażeniu, jak i następnego dnia.

Komentarze
Zgłoś 22.07.2008 fed,
ale pomysł!!!
Zgłoś 24.07.2008 kocimiętka :),
Rzeczywiście bardzo odkrywcze...