Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pomidory w sosie cebulowo-miodowym

Tekst i foto heniuta 17-12-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni60 min.?

Składniki:

- 1/2 kg pomidorów - obrać ze skórki i pokroić na połówki (pomidory najlepiej małe).

SOS:
- 100 ml oleju, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 500 ml ketchupu, 2 łyżki miodu, 1 cebula, sól, pieprz, estragon.

Jak przyrządzić:

Cebulę posiekać,podgrzać miód i dobrze rozetrzeć. Dokładnie wymieszać sól z pieprzem, estragonem i olejem. Dodać ketchup, koncentrat, miód i posiekaną cebulę. Pomidory zalać sosem i odstawić na 1 godz do lodówki.

Jak podawać?

Podawać do pieczonych mięs i róznego rodzaju wędlin.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.01.2004 :P

?????????????????????

Zgłoś 24.01.2004 Anka

o dziwo jadlam kiedys salatke w ktorej bylo wymieszane kurczak, mandarynki i sos z keczapem, musztarda i miodem, plus warzywa i o dziwo bylo smaczne, mimo ze sama bym miodu do musztardy czy kecz... Pokaż więcej

o dziwo jadlam kiedys salatke w ktorej bylo wymieszane kurczak, mandarynki i sos z keczapem, musztarda i miodem, plus warzywa i o dziwo bylo smaczne, mimo ze sama bym miodu do musztardy czy keczapu bie dodala ;)