Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pomidory w sosie

Tekst i foto rorek 30-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.niecałe 100 kcal

Składniki:

1/2 pęczka natki pietruszki,
200 g dojrzałych pomidorów,
sól, czarny pieprz,
1 łyżeczka octu winnego,
1 łyżeczka oliwy

Jak przyrządzić:

Pietruszkę opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Listki oderwać od gałązek i posiekać.
Pomidory umyć i pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, posypać odrobiną soli i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem
Ocet dokładnie wymieszać z oliwą, skropić pomidory, posypać natką pietruszki.
By potrawa miała bardziej włoski smak, można użyć octu balsamico zamiast winnego i bazylii zamiast natki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.