Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Poncz ananasowo – imbirowy na walentynki

30.11.2011

Sok ananasowy smakuje wybornie na ciepło, a taki napój, przygotowany z dodatkiem kilku ognistych składników, może wiele. Szczególnie w walentynki. Ten gorący, pikantny poncz rozgrzewa a dodatkowo jest wspaniałym źródłem bromeliny, czyli magicznego enzymu ułatwiającego trawienie. Imbir, którego w ponczu zabraknąć nie może, wzmacnia układ odpornościowy, działa wspaniale na krążenie.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
414 złprosty12 min.średnia

Składniki:

1 litr soku ananasowego,
mały kawałek imbiru,
1 łyżka miodu,
¼ łyżeczki pieprzu,
8 goździków,
kawałek kory cynamonowej.

Jak przyrządzić?

Do rondelka wlewamy sok, dodajemy miód, starty imbir, goździki, pieprz i cynamon.

Całość doprowadzamy do wrzenia.

Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut.

Przed podaniem przecedzamy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.08.2016 JimmiXS

VgTlXs http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com