Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Porowo-buraczkowa

Tekst i foto Jostine 17-11-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5 porcji8 złprosty30 min.średnio dużo

Składniki:

- słoiczek buraczków konserwowych w całości,
- jeden duży por,
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- ok. 3 łyżki majonezu,
- sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Buraczki odlać z zalewy i pokroić w kostkę, Jajka również, por posiekać w półkrążki. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.11.2003 jostine

jeszcze nikt nie spróbował?????

Zgłoś 26.11.2003 dickw

robilem ową salatke, ale buraczki byly gotowane :) Bardziej czasochlonnne, fakt, ale takie mialem pod reka :) Salatka ok. dla lubiacych buraczki. Aha. Do majonezu dodalem jeszcze pol lyzeczki mu... Pokaż więcej

robilem ową salatke, ale buraczki byly gotowane :) Bardziej czasochlonnne, fakt, ale takie mialem pod reka :) Salatka ok. dla lubiacych buraczki. Aha. Do majonezu dodalem jeszcze pol lyzeczki musztardy w celach czysto doswiadczalnych :) Nie gryzlo sie, wrecz przeciwnie...

Zgłoś 30.11.2003 jostine

Z buraczkami gotowanymi ta sałatka ma zupełnie inny smak, a musztarda...no coż tylko zaostrza smak:)

Zgłoś 05.02.2005 Rico

Sałatka smaczna!!! Dodałem rzodkiewki czerwonej startej na tarce i trochę ziół wg gustu. Wg mnie smak ciekawy. Czekam na nowe przepisy z pory ;-))