Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Prażona kiszona kapusta

Tekst i foto Limonka 09-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-40 min.?

Składniki:

1/2 kg kiszonej kapusty,
duża cebula,
garść rodzynek,
oliwa z oliwek,
pieprz, cukier

Jak przyrządzić:

Do garnka lub głębszej patelni wlewamy oliwę z oliwek (powinno być jej sporo), rozgrzewamy ją i prażymy na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Gdy cebula będzie juz miała złocisty kolor, dodajemy kiszoną kapustę (wcześniej odciśniętą), wrzucamy rodzynki i dusimy wszystko ok. 40 minut od czasu do czasu mieszając całość.
W przypadku gdyby się przypalało należy polać całość odrobinką wody.
Wszystko przyprawiamy pieprzem i cukrem wg uznania.

Uwagi:

Finalnie danie powinno mieć kolor ciemnozłocisty.
Należy dopilnować aby kapusta się uprażyła a nie ugotowała.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.