Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Prosty biszkopt z brzoskwiniami

Tekst i foto Danka Daniłowska 26.02.2013

Z powodzeniem może to być ciasto dla początkujących. Zawsze się udaje, wybornie smakuje, jest puszyste, pachnie owocami. Do tego przepisu nadają się wszystkie owoce. Oczywiście najlepsze są te świeże, sezonowe, ale jak ich nie ma to też żaden problem. Z mrożonych lub tych z puszki powstanie równie dobry owocowy biszkopt, który możemy przygotować bez żadnej okazji, dla własnej przyjemności i swoich bliskich.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
416 złprosty50 min.wysoka

Składniki:

¾ szklanki mąki,
3 jajka,
pół szklanki cukru,
płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
mały słoiczek konfitury brzoskwiniowej,
puszka brzoskwiń w syropie,
galaretka brzoskwiniowa.

Jak przyrządzić?

Przygotować galaretkę brzoskwiniową w/g przepisu na opakowaniu, tylko zamiast wody dodać syrop pozostały po odsączeniu brzoskwiń (jeżeli będzie go za mało, uzupełnić wodą) i odstawić do lekkiego stężenia.

Białka oddzielić od żółtek.

Żółtka utrzeć z cukrem na kremową masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Całość zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem.

Biszkopt piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 30 minut.

Wystudzony posmarować brzoskwiniową konfiturą, na niej ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.

Wstawić do lodówki na pół godziny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.02.2013 gość

Niewielki brzuszek jest groźny dla naszego zdrowia. Miałam ten problem, lekarz mi zalecił zrzucić tu i ówdzie. Polecił mi znajomy świetną metodę(idealnafigura.com/gberes), dzięki której teraz w... Pokaż więcej

Niewielki brzuszek jest groźny dla naszego zdrowia. Miałam ten problem, lekarz mi zalecił zrzucić tu i ówdzie. Polecił mi znajomy świetną metodę(idealnafigura.com/gberes), dzięki której teraz wyglądam lepiej a co najważniejsze świetnie się teraz czuje.

Zgłoś 26.02.2013 gość z godz 10,51

gościu z godz 15:28, już ja lepiej wiem co jest fajne i proste.

Zgłoś 26.02.2013 IKA

Jeszcze lepszy jest ten biszkopt jeśli po wystudzeniu przetniemy go i przełożymy kremem lub bitą śmietaną.

* Biszkopt

* Konfitura

* Krem (ubita śmietana)

* Biszkopt

<... Pokaż więcej

Jeszcze lepszy jest ten biszkopt jeśli po wystudzeniu przetniemy go i przełożymy kremem lub bitą śmietaną.

* Biszkopt

* Konfitura

* Krem (ubita śmietana)

* Biszkopt

* Konfitura

* Krem

* Owoce

* Tężejąca galaretka

Życzę smacznego

Zgłoś 04.08.2013 Mariola

Lepiej kupić w Lidlu gotowe spody i dodać brzoskwinie,galaretkę i śmietanę.

Zgłoś 10.08.2013 gość

Do ciasta biszkoptowego /prawdziwego/ NIGDY nie dodaje się proszku do pieczenia !!!!!!!!!

Zgłoś 07.05.2014 Gospodyni

Czym najlepiej nasączyć biszkopt żeby był smaczny, a smak dobrze komponował się z kremem? Najlepiej pasowałaby chyba mocna herbata? Kawa jest chyba zbyt intensywna żeby łączyć ją z kremem śmieta... Pokaż więcej

Czym najlepiej nasączyć biszkopt żeby był smaczny, a smak dobrze komponował się z kremem? Najlepiej pasowałaby chyba mocna herbata? Kawa jest chyba zbyt intensywna żeby łączyć ją z kremem śmietanowym i brzoskwiniami? :)

Zgłoś 17.05.2014 gość

szybkie ciasto awaryjne, ja polecam domowe sery http://winoiser.com/blog-wino-i-ser/

Zgłoś 17.05.2014 gość

Nie dawajcie cukru, ostrzegam !!!

Zgłoś 17.05.2014 gość

szybki biszkopt z truskawkami

http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/08/biszkopt-z-truskawkami.html

Zgłoś 06.11.2014 Authentic Balenciaga handBags

Eliminating backbone discs at Brookefied Clinic:

Zgłoś 09.11.2014 craigslist handbags louis vuitton

Curing back plates from Brookefied Emergency room:

Zgłoś 11.11.2014 Cheap Bailey button Ugg

As i competed this knowledge spread throughout it all.

Zgłoś 09.11.2015 catskillmtns.org

I was reading through some of your blog posts on this site and I believe this internet site is real informative ! Keep on putting up.

catskillmtns.org http://catskillmtns.org/... Pokaż więcej

I was reading through some of your blog posts on this site and I believe this internet site is real informative ! Keep on putting up.

catskillmtns.org http://catskillmtns.org/christian-louboutin-zwfctw-store/index_51.html