Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Prosty przepis na nadziewaną, pieczoną paprykę

Tekst i foto Basia Nowak 19.09.2013

Prosty i tani przepis na obiad! Bardzo modne ostatnio stało się faszerowanie warzyw. Na aktualną pogodę moim zdaniem najlepiej pasują zapiekane papryki nadziewane mięsem. Dziś mam dla was prosty przepis na obiad, z którym poradzi sobie dosłownie każdy.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
312 złśredni60 min.średnia

Składniki:

½ kg mięsa mielonego, ½ szklanki mleka, jajko, ¾ szklanki bułki tartej, ½ szklanki posiekanej cebuli, 2 ząbki czosnku, ¾ łyżki musztardy, sól, pieprz, 3 duże papryki, szklanka ketchupu, łyżeczka brązowego cukru.

Jak przyrządzić?

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C. W misce mieszamy ze sobą mięso, bułkę tartą, cebulę, czosnek, musztardę, sól i pieprz. Paprykę dokładnie myjemy, przekrawamy i wydrążamy. Do oddzielnej miseczki wlewamy ketchup i dodajemy brązowy cukier, a następnie bardzo dokładnie mieszamy. Gotowym sosem zasmarowujemy wnętrze papryki, a następnie faszerujemy mięsem. Pieczemy przez około 30 minut.

Jak podawać?

Podajemy od razu po upieczeniu z dodatkiem chrupiącego pieczywa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.09.2013 gość

A DO CZEGO TO MLEKO?

Zgłoś 19.09.2013 gość

mleko do popica żeby lepiej strawic ;P

Zgłoś 19.09.2013 gość

może jako zagęstnik chudszy od śmietany ale i tak jak dla mnie soczystości mięsu to nie da, będzie tłuszczyk będzie soczyste nie to wióry w papryce i osobista sugestia to czerwona papryka bo zie... Pokaż więcej

może jako zagęstnik chudszy od śmietany ale i tak jak dla mnie soczystości mięsu to nie da, będzie tłuszczyk będzie soczyste nie to wióry w papryce i osobista sugestia to czerwona papryka bo zielona jest troszkę gożka ale kwestia gustu :) wygląda pysznie

Zgłoś 19.09.2013 gość

Zazwyczaj do mielonego dodaje się namoczoną w mleku bułkę, ale autorce tego przepisu coś musiało się ostro pomiksować :D

Zgłoś 19.09.2013 gość

no tak do mielonych, a do np. pulpetów też dajesz bułkę tartą?

Zgłoś 19.09.2013 gość

U mnie to norma ze sie daje i mleko i bulke tarta

Zgłoś 23.05.2015 gość

Paprykę zalewam wrzątkiem będzie miękka, inaczej w 30 minut nie upiecze się.

Zgłoś 28.04.2016 goÅÄ

5Z86dD tuzvomtszzwq, [url=http://itrcvcfclhvf.com/]itrcvcfclhvf[/url], [link=http://zbfrtfgctbln.com/]zbfrtfgctbln[/link], http://sthasarxqisj.com/