Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Prosty przepis na nadziewaną, pieczoną paprykę

19.09.2013

Prosty i tani przepis na obiad! Bardzo modne ostatnio stało się faszerowanie warzyw. Na aktualną pogodę moim zdaniem najlepiej pasują zapiekane papryki nadziewane mięsem. Dziś mam dla was prosty przepis na obiad, z którym poradzi sobie dosłownie każdy.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
312 złśredni60 min.średnia

Składniki:

½ kg mięsa mielonego, ½ szklanki mleka, jajko, ¾ szklanki bułki tartej, ½ szklanki posiekanej cebuli, 2 ząbki czosnku, ¾ łyżki musztardy, sól, pieprz, 3 duże papryki, szklanka ketchupu, łyżeczka brązowego cukru.

Jak przyrządzić?

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C. W misce mieszamy ze sobą mięso, bułkę tartą, cebulę, czosnek, musztardę, sól i pieprz. Paprykę dokładnie myjemy, przekrawamy i wydrążamy. Do oddzielnej miseczki wlewamy ketchup i dodajemy brązowy cukier, a następnie bardzo dokładnie mieszamy. Gotowym sosem zasmarowujemy wnętrze papryki, a następnie faszerujemy mięsem. Pieczemy przez około 30 minut.

Jak podawać?

Podajemy od razu po upieczeniu z dodatkiem chrupiącego pieczywa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.09.2013 gabtom

a ja polecam wysmienity orzezwiajacy koktajl z brzoskwiniami http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/08/koktajl-brzoskwiniowy.html

Zgłoś 02.09.2013 gość

A po co w skladnikach ta sol???

Zgłoś 25.03.2014 gość

ja nie dodaję soli ;P i tak za dużo jej spożywamy, tak samo ukrytego w pseudo zdrowych produktach cukru, sałatka ogólnie dobra i nie tylko na ostatnie dni lata ;)