Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Przebojowa ryżowa

Tekst i foto fruitman 22-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

3 torebki ryżu, 5 korniszonów, 15 dag sera żółtego, 4 jaja, puszka kukurydzy, papryka czerwona, pół zielonej, pół żółtej, majonez, keczup, musztarda, pieprz, sól, chili

Jak przyrządzić:

Ugotować ryż. Ostudzić, jaja ugotować. Ostudzić. Wszystkie składniki pokroić w kosteczkę. Jeżeli ryż był posolony podczas gotowania, nie trzeba solić sałatki. Popieprzyć, dodać chili. W misce wymieszać słoik majonezu z 4 łyżkami keczupu i 2 łyżkami musztardy. Wlać otrzymany sos do pokrojonych składników, wymieszać.

Uwagi:

Ilość musztardy, keczupu jest dowolna, według uznania. Po prostu za każdym razem sałatka będzie miała inny smak (co nie znaczy gorszy!).

Czas przygotowania:

Tyle co ugotować ryż.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.05.2007 Aniutka

Jest pyszna:)))szkoda ze tak pozno przeczytalam przepis!!!Polecam i dzieki autorce:))Pozdrowionka