Przekładaniec kalafiorowy
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
3-4 | 3-5 zł | średni | 10-20 min. | średnia |
Składniki:
Pół kalafiora, słoik majonezu (najlepszy do tej potrawy jest Pegaz), 3 duże pomidory, sól i pieprz do smaku, może być także np. ryż lub makaron.Jak przyrządzić:
Kalafior obmyć i pokruszyć na malutkie główki.Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Jak ktoś chce, to ugotowany ryż lub makaron położyć na dno miski i wyrównać łyżką. Następnie położyć cienką warstwę majonezu, aby przykryć ryż(makaron). Na majonez położyć pokrojone w plastry pomidory i znów przykryć cienką warstwą majonezu. Na majonez wsypać małe pokruszone kawałki kalafiora i położyć resztę majonezu. Posypać solą i pieprzem. Życzę smacznego!
Potrzebne przybory:
miska, nóżJak podawać?
Podawać do mało kalorycznych potraw.
Ciasto kawowo-orzechowe
Pyszne ciasto, szczególnie dla smakoszy orzechów i miodu. Z lekką nutą kawy. Delikatny krem kawowy, solidna warstwa orzechów z miodową polewą - słowem ciasto, któremu nie można się oprzeć. Jest idealne na przyjęcie. Nie wymaga dużych nakładów pracy i specjalnych umiejętności. Jest podzielne i długo zachowuje świeżość.

Komentarze
Zgłoś 13.02.2007 brydzia
Mam pytanko, ten kalafior surowy czy obgtowany????Bo surowy to raczej nie!!!