Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Przekładaniec kalafiorowy

Tekst i foto OgOnEk 29-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-43-5 złśredni10-20 min.średnia

Składniki:

Pół kalafiora, słoik majonezu (najlepszy do tej potrawy jest Pegaz), 3 duże pomidory, sól i pieprz do smaku, może być także np. ryż lub makaron.

Jak przyrządzić:

Kalafior obmyć i pokruszyć na malutkie główki.
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Jak ktoś chce, to ugotowany ryż lub makaron położyć na dno miski i wyrównać łyżką. Następnie położyć cienką warstwę majonezu, aby przykryć ryż(makaron). Na majonez położyć pokrojone w plastry pomidory i znów przykryć cienką warstwą majonezu. Na majonez wsypać małe pokruszone kawałki kalafiora i położyć resztę majonezu. Posypać solą i pieprzem. Życzę smacznego!

Potrzebne przybory:

miska, nóż

Jak podawać?

Podawać do mało kalorycznych potraw.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.02.2007 brydzia

Mam pytanko, ten kalafior surowy czy obgtowany????Bo surowy to raczej nie!!!