Pychotka
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | bardzo trudny | ? min. | ? |
Składniki:
Puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, czerwona papryka, 3 ogórki konserwowe, 15 dag sera żółtego, ząbek czosnku, 2-3 łyżki majonezu, szczypta soli.Jak przyrządzić:
Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki,pokroić w kostkę paprykę i ogórki. Do miski wsypać odcedzoną fasolę i kukurydzę, dodać paprykę, ogórki oraz ser, na końcu przeciśnięty w prasce ząbek czosnku oraz majonez. Całość wymieszać, doprawić solą. Smacznego.
Napój wiosenny
Kto ma w domu sokowirówkę, powinien uruchomić ją jak najszybciej. Gwałtowna zmiana zimy w lato nadwyręża nasze organizmy, więc o nie dbajmy. Solidna dawka witamin co najmniej raz dziennie przyda się teraz każdemu. Choć na świeże owoce musimy jeszcze poczekać, możemy skorzystać z zeszłorocznej albo świeżej marchwi, a szczypiorek, rzodkiewki i kalarepka dopełnią smaku. Szok witaminowy gwarantowany!

Krem porowo – ziemniaczany
Aksamitny krem o intensywnym smaku i aromacie podawany na zimno w upalne dni lub na gorąco zimą. Zupę z takich składników jadało się od dawna, a to dlatego, że była tania (por rósł prawie w każdym ogródku ) i pożywna. Por – kuzyn cebuli - to warzywo zasobne w wapń i potas, często spożywany reguluje pracę całego organizmu. Dzięki ziemniakom zupa ma kremową konsystencję i jest bardzo sycąca. Jest nieskomplikowana, a ma znakomity smak.
Komentarze
Zgłoś 15.04.2005 koala
No no,niezle...
tylko..."bardzo trudny" ? ;)
Zgłoś 15.04.2005 Esperanza
"Bardzo trudny" przez pomyłkę.Cieszę sie,że smakuje.
Zgłoś 12.12.2005 kasiulka
nie mam wasoli i nie wim czy bedie smakowac bez
Ups..................
Uf.............
muśle ze tak!