Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pychotka z wędzonego tuńczyka

Tekst i foto misia 18-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6+15 złprosty30 min.-

Składniki:

1 duży wędzony tuńczyk, 15 dag żółtego sera, sos: po pół szklanki majonezu (Winiary) i jogurtu naturalnego, szczypta chili, sól i pieprz do smaku, 2 łyżeczki chrzanu (najlepszy Victus), papryka marynowana lub korniszon około pół szklanki

Jak przyrządzić:

Tuńczyka rozdrobnić (uważać na ości), położyć na dno naczynia, na to zetrzeć ser, polać sosem, posypać drobno pokrojonym korniszonem lub papryką. Wstawić toto do lodówki na godzinkę co najmniej. Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.11.2007

ale bomba.....

Zgłoś 17.11.2007

kaloryczna...wędzona makrela i majonez...