Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pyszna sałatka tysiąca wysp

Tekst i foto Ga-Ga 26-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

Sałata lodowa, sałata włoska (strzępiasta, fioletowa), marchew, ser żółty, bagietka, pierś kurczaka, jajko, mąka, bułka tarta do panierowania piersi, zioła prowansalskie, sos tysiąca wysp (gotowy).

Jak przyrządzić:

Pierś panierujemy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na złoto. Jak wystygnie, kroimy ją w kosteczki. Bagietkę kroimy w kostkę, obsypujemy ziołami i również przysmażamy, aż sie zrumieni. W głębokim talerzu uładamy: kawałki sałaty lodowej, kawałki sałaty włoskiej, startą na grubych oczkach tarki marchew i tak samo starty ser. Całość polewamy sosem tysiąca wysp i obsypujemy kawałkami piersi kurczaka i grzankami. Naprawdę szybka, pyszna i treściwa przekąska. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.02.2007 joszka

Pyszna sałatka!

Na urodzinach mojego męża bardzo wszystkim smakowała!!!!