Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

Tekst i foto szczypta-smaku 01-07-2013

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty30 min.średnia

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka,
szpinak mrożony 1/3 paczki,
szynka szwarcwaldzka,
2 ząbki czosnku,
odrobina masła,
sól,
pieprz,
1 jajo,
bułka tarta,
olej.

Jak przyrządzić:

Pierś z kurczaka pociąć na kotlety, lekko roztłuc tłuczkiem. Osolić, popieprzyć z obu stron. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić na nie czosnek wyciśnięty przez praskę. Do czosnku dodać mrożony szpinak. Jak rozmięknie, to dodać szczyptę soli. Na gotowy kotlet z piersi kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej, następnie nakładamy szpinak rozsmarowując po całym plastrze szynki. Zawijamy w rulon, po czym panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu tak, aby nabrały złotego koloru.

Czas przygotowania:

Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych.
Prześlij do znajomego Wersja do druku