Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Różowa z buraczków

Tekst i foto Bakalia 13-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?tania złprosty30 min.?

Składniki:

duży słoik buraków w zalewie,
6 jajek,
cebula: 1 duża lub 2 małe,
sól, pieprz,
majonez 3 łyżki

Jak przyrządzić:

Buraczki pokroić w kostkę. Wielkośc wg uznania. Jajka ugotować na twardo. Pokroić w grubszą kostkę. Cebulę poszatkować drobno i oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie, dodając majonez. W razie potrzeby jeszcze dosolić. Najlepiej składniki zmieszać krótko przed podaniem.
Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.03.2006 ania

zrobilam na kolacyjke, nawet pysznna, polecam z bułeczka