Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Rukola z orzechami

Tekst i foto Kami 18-03-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
---20 min.-

Składniki:

rukola, orzechy włoskie, ziarna słonecznika, pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, sok z połówki cytryny, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

rukolę umyć, osuszyć, porwać i wrzucić do miski, dodać łuskane orzechy włoskie i ziarna słonecznika, pomidory pokroić w cząstki i dorzucić, oliwę z oliwek zmieszać z sokiem z cytryny, dodać zmiażdżony czosnek (ilość wedle uznania) i polać sałatę... Schłodzić i smacznego:).

Uwagi:

celowo nie podaję proporcji, gdyż nie trzymam się ich sama, wszystko przygotowuję na oko i na smak...:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.