Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ryż z kurczakiem

Tekst i foto Karolina Lapuszek 02-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30-40 min.-

Składniki:

dwie torebki ryzu (najlepiej takiego, ktory po ugotowaniu jest sypki), dwa sredniej wielkosci wedzone udka z kurczaka, puszka kukurydzy, 4-5 ogorkow korniszoow, dwie czerwone swieze papryki, majonez, sol, pieprz

Jak przyrządzić:

Ryz gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy, udka obieramy z miesa na drobne kawalki (moga byc szarpane, nie krojone), dodajemy kukurydze, pokrojone drobno ogorki, papryke pokrojona w kostke, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, wszystko mieszamy z majonezem. Mozna udekorowac natka pietruszki lub listkami bazylii.

Uwagi:

Jesli ktos lubi, moze dodac czerwona fasolke z puszki lub ananasa.

Czas przygotowania:

to zalezy ile czasu powinien gotowac sie ryz
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.07.2005 Ela

Salataka calkiem dobra, mozna uzyc usmazonych kawalkow fileta z kurczaka. Mniam...

Zgłoś 12.09.2005 justyna

Gratuluje pomysłu! zrobilam sobie ta saletke i jest genialna!

Zgłoś 12.09.2005 justyna

To jeszcza raz ja! Jesla ktoś preferuje ostre danai to serdecznie polecam przyprawe GYROS. Przyprawa ta nadaje salatce niesamowitego smaku. nebo w gebie

Zgłoś 26.11.2005 Ania

sałatka faktycznie bardzo dobra, szybka do przyrządzenia, a wyglądai smakuje rewelacyjnie :0