Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Salade a la France

Tekst i foto Alexandra 07-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni35 min.średnia

Składniki:

1 puszka tuńczyka bądź innej ryby morskiej,
4 plastry sera żółtego,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka fasolki czerwonej w sosie pomidorowym,
4 pomidory czerwone
pęczek świeżego koperku,
kilka kropel soku z cytryny,
200g małży – ze słoika albo świeżych (które trzeba ugotować),
1 cebula,
1 łyżka oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić:

Pokroić pomidory w kostkę, wyjmując oczywiście środek, umieścić je następnie w misce. Posiekać koperek i wysypać na pomidory. Obrać cebule i skroić, stopniowo wsypując do naczynia, w którym robimy sałatkę. Puszkę danej ryby wsypać do miski (jeśli kawałki są duże to rozdrobnić). Następnie pokroić plastry sera w kostkę, wsypać i skropić cytryną. Puszkę fasolki wsypać do miski i pomieszać a także dodać puszkę kukurydzy i małże. Na koniec skropić oliwą z oliwek. Całość zamieszać dobrze. Jeść kilka godzin po zrobieniu, ponieważ całość musi się skomponować smakowo.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.