Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałata balsamiczna

Tekst i foto Agnieszka 08-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty5 min.niska

Składniki:

Sałata - różne odmiany, ocet balsamiczny biały, szczypta soli, cukru, łyżka oleju, musztardy, odrobina przegotowanej wody, drobno posiekana cebula.

Jak przyrządzić:

Sałatę rozdrobnić i wrzucić do miski.
Pozostałe składniki wlać do słoika, octu balsamicznego stosunkowo najwięcej. Dobrze rozmieszać. Zalać sosem sałatę. Parę razy wszystko przemieszać, aby sałata skruszała.

Potrzebne przybory:

miska, słoiczek do wymieszania zalewy

Jak podawać?

W salaterkach.

Uwagi:

Do tej potrawy nadają się wszystkie możliwe odmiany sałaty: lodowa, polna, masłowa. Dzięki octowi balsamicznemu sałata jest krucha. Polecam!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.