Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałata z bundzem

Tekst i foto jonki 09-04-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-prosty15 min.niska

Składniki:

kilkanaście liści sałaty,
8 rzodkiewek,
100 g ziaren słonecznika,
200 g bundzu (wędzony, naturalny, z czarnuszką lub czosnkiem niedźwiedzim),
kilka kawałków marynowanej papryki,
kilka zielonych oliwek,
oliwa, sos na bazie octu balsamicznego, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Umytą sałatę porwać palcami i wrzucić do salaterki, następnie dodać pokrojoną w talarki rzodkiewkę, pokrojony w kostkę bundz i pociętą w paski marynowaną paprykę; słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do reszty składników. Na końcu dodać zielone oliwki. Całość przyprawić solą, pieprzem, oliwą i ulubionym sosem na bazie octu balsamicznego (np. sos z octu balsamicznego i fig).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.