Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka pekińska

Tekst i foto martaaa 02-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-3? złprosty30 min.niska

Składniki:

1 mała kapusta pekińska,
4 plastry sera feta,
1 pomidor,
1 nieduży ogórek,
parę rzodkiewek,
1 nieduża cebula,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka octu winnego,
sól, pieprz, cukier

Jak przyrządzić:


Kapustę pokroić cienko. Pomidora i ogórka w kostkę, rzodkiewkę w talarki, cebulę w piórka. Ser pokroić w kostkę. Przygotować sos winegret. Do wąskiego słoiczka wlać ocet, oliwę, wsypać sól, cukier i pieprz. Zamknąć słoik i energicznie potrząsać jakiś czas. Polać wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 0,5 godziny, żeby się przegryzła.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.09.2006 anonim

OBRZYDLIWE. NIE RÓBCIE TEGO... ZWYMIOTOWAŁEM... TO JEST OKROPNE POŁĄCZENIE

Zgłoś 18.12.2006 mała

ale dlaczego? co prawda, ja za fetą nie przepadam, więc bym jej nie dała, ale z pozostałych składników wyjdzie całkiem smaczna sałatka

Zgłoś 18.12.2006 mała

ale dlaczego? co prawda, ja za fetą nie przepadam, więc bym jej nie dała, ale z pozostałych składników wyjdzie całkiem smaczna sałatka