Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka pieczarkowa

Tekst i foto chebzia 11-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
610 złprosty30 min.?

Składniki:

Surowe pieczarki, kukurydza, 4 jaja, 4 ząbki czosnku, vegeta, pieprz ziołowy, oregano lub zioła prowansalskie, majonez.

Jak przyrządzić:

Pieczarek nie myć, tylko obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Jaja ugotować i pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, przyprawy, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Jak podawać?

Sałatka jest doskonała na zakrapiane imprezy i w połączeniu z grillowanym mięsem lub po prostu z chlebem.

Uwagi:

Nie podałam, ile dawać pieczarek, ale na dużą miskę wystarczy 50 dag. Najlepiej zjeść w dniu przyrządzenia po schłodzeniu, bo nazajutrz zmienia kolor na szary i pieczarki puszczą sok, ale smak się nie zmieni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.