Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka pieczarkowa

Tekst i foto Kasica 19-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?7 złprosty20 min.?

Składniki:

- pieczarki, 1 kg (lub mniej jak ktoś woli),
- 4 jajka,
- 1 cebula,
- majonez,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

1. pieczarki gotujemy, kroimy w kostkę.
2. ugotowane jajka i cebulę (surową) także kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek.
3. mieszamy z majonezem, doprawiamy.

Potrzebne przybory:

Garnek, miska, łyżka.

Jak podawać?

Na zimno z pieczywem.

Uwagi:

Bardzo prosta, szybka i smaczna.

Najlepiej kupić dużo pieczarek (mogą być tańsze, nie muszą ładnie wyglądać, po ugotowaniu i tak wszystkie równe), ponieważ gdy się gotują zdecydowanie tracą na wielkości.

Czas przygotowania:

Szybko sie gotuje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.07.2004 gosia

Naprawdę warto ja zrobić a później rozkoszować się nią. PYYYCHOTA

Zgłoś 27.07.2004 Limonka

Kasia jak długo gotujemy pieczarki (mniej więcej)???

Zgłoś 03.08.2004 .....

zrobilam,sprobowalam i zasmakowalam....mniam

Zgłoś 12.08.2004 Kasica

pieczarki gotujemy ... na oko... Innego spsobu nie ma ... Wszystko zależy od pieczarek. najlepiej jakby były mniej więcej podobnej wielkości to większe prawdopodobieństwo, że ugotuja się równo.
... Pokaż więcej

pieczarki gotujemy ... na oko... Innego spsobu nie ma ... Wszystko zależy od pieczarek. najlepiej jakby były mniej więcej podobnej wielkości to większe prawdopodobieństwo, że ugotuja się równo.

Można nakłuć widelcem i sprawdzić czy miękkie ale i tak będa sprężyste i mogą wydać się twarde.

Nie za długo, tak średnio. Im krócej tym będą bardziej soczyste.

Pozdrawiam.

Zgłoś 14.08.2004 buba

Pieczarki można posiekać na surowo i wrzucać na wrzącą wodę chwilkę gotować, wylać na sitko. Surowe pieczarki dużo lepiej się sieka niż gotowane.

Zgłoś 16.08.2004 utrapienie męża

ja posiekana cebulke przelwam wrzątkiem( ma wtedy łagodniejszy smak) i dodaję jeszcze groszek zielony (sałatka ma ładnieszy kolor). Acha i zeby pieczarki nie ściemniały do wrzącej wody dodaje ł... Pokaż więcej

ja posiekana cebulke przelwam wrzątkiem( ma wtedy łagodniejszy smak) i dodaję jeszcze groszek zielony (sałatka ma ładnieszy kolor). Acha i zeby pieczarki nie ściemniały do wrzącej wody dodaje łyżke octu( zapewnia, ze nie zmieni to smaku sałatki)

Zgłoś 01.10.2004 Agatka

do sałatki dodaję natkę pietruszki lub szczypiorek drobno pokroiony oraz pokrojone drobno orzechy - bardzo dobra i wesoła