Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sałatka pieczarkowa z kurczakiem

Tekst i foto doka 07-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:


35-40 dag pieczarek, słoik ogórków knoserwowych (taki sklepowy), 4-5 jaj ugotowanych na twardo, posiekana natka pietruszki, majonez kielecki (tyle aby połączyć wszystkie składniki), 1/2 puszki kukurydzy (odsączonej czyli bez wody), kawałek pieczonego kurczaka (może być pierś, udko, obojętnie), przyprawy (ja daję zioła do sałatek i wystarczą), może być sól, pieprz, wegeta, co kto woli.

Jak przyrządzić:


Pieczarki wyczyścić, pokroić i ugotować. Ogórki pokroić w drobną, a kurczaka i jajka w grubszą kostkę. Dodać posiekaną natkę, przyprawy, majonez, kukurydzę (może być też groszek z puszki) i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać jajka i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godz.

Potrzebne przybory:



Jak podawać?


W salatarce, można jeszcze posypać zieloną pietruszką.

Uwagi:


Zamiast kukurydzy można dodać groszek lub kukurydzę i groszek, po pół puszki lub mniej.
Ja wykorzystuje kurczaka, który został z obiadu lub kupuje udko pieczone.

Czas przygotowania:


Tyle ile zajmie nam krojenie składników i gotowanie pieczarek. I trzeba doliczyć czas na "przegryzinie się" wszystkich składników, około
1 godz.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.10.2005 nurthena

mm wyglada smakowicie napweno sprobuje :DD

Zgłoś 07.10.2005 Gosia

Ciekawy przepis:) Na pewno wyprobuje!