Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka piętrowa

Tekst i foto magda 28-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1030 złśredni25 min.-

Składniki:

5 jajek, 2 puszki tuńczyka w oleju, 1 puszka kukurydzy, pół słoika ogórków konserwowych, 1 średni majonez, 30 dag sera żółtego.

Jak przyrządzić:

Ugotowane jajka rozdzielić, tak aby żółtko było osobno i białko też. Białko posiekać w drobną kostkę i wsypać do przezroczystego naczynia. Następnie wymieszać z 2 łyżkami majonezu, to samo zrobić z innymi składnikami z wyjątkiem żółtek - te należy zetrzeć na tarce i posypać nimi górną warstwę sałatki, nie używając do tego majonezu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.