Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka Pingwina

Tekst i foto Agulka 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-615 złprosty30 min.niska

Składniki:

Kalafior,
brokuł,
małe marchewki (ok 10 szt.),
fasolka szparagowa.
Sos: jogurt naturalny, dwa ząbki czosnku,
sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Warzywa podzielone na cząstki gotujemy na parze na półtwardo.
Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z przecuiśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy do smaku przyprawami.
Warzywa układamy w salaterce na przemian, polewając przygotowanym sosem.

Pycha!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.