Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka po grecku

Tekst i foto Emilka 11-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1010 złprosty20 min.?

Składniki:

duży ogórek
pęczek rzodkie, wek
4 dag pestek słonecznika,
2 ząbki czosnku,
cebula,
koperek,
15 dag jogurtu,
10 dag serka homogenizowanego,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
2 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić:

Ogórek pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, rzodkiewki w słupki. Pestki zarumienić na suchej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przetrzeć. Jogurt wymieszać z serkiem, 2 łyżkami soku z cytryny, czosnkiem cebulą i koperkiem. Polać sosem ogórki i rzodkiewkę, skropić oliwą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.